Een website is het online visitekaartje van je bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je website up-to-date, gebruiksvriendelijk en professioneel is. Maar hoe vaak moet je je website vernieuwen of opfrissen? En waarom is dat nodig? In dit artikel geven we je een aantal tips en adviezen om je website fris en aantrekkelijk te houden.

Waarom zoekmachine optimalisatie belangrijk is voor uw website

Dit artikel legt uit waarom zoekmachine optimalisatie (SEO) belangrijk is voor uw website, en hoe u het kunt toepassen met behulp van de laatste zoekmachine trends. Het verbeteren van uw zichtbaarheid, het verkeer en conversies van uw website.

webdesign

Wij streven naar krachtig en esthetisch webdesign, waarbij ons creatieve team websites ontwikkelt die visueel aantrekkelijk zijn en perfect aansluiten bij de identiteit van jouw merk.

Het belang van een website voor bedrijven in 2023

Een website is essentieel voor je bedrijf in 2023. Ongeacht of je nu veel of weinig klanten en of je jouw klanten nu via mond-op-mond reclame krijgt of anders. Lees hier waarom.

Waarom is een frisse website belangrijk?

Een frisse website is belangrijk om verschillende redenen:

  • Een frisse website trekt meer bezoekers aan. Mensen zijn visueel ingesteld en worden aangetrokken door een modern en aantrekkelijk design. Een verouderde website kan juist afschrikken of een verkeerde indruk geven van je bedrijf.
  • Een frisse website vergroot je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Een website die regelmatig wordt bijgewerkt en onderhouden laat zien dat je aandacht hebt voor je klanten en je vakgebied. Een website die niet meer werkt of fouten bevat kan juist het tegenovergestelde effect hebben.
  • Een frisse website verbetert je vindbaarheid en conversie. Een website die voldoet aan de nieuwste technische en SEO-eisen zal beter scoren in de zoekmachines en meer verkeer genereren. Een website die ook nog eens gebruiksvriendelijk en overtuigend is, zal meer leads en klanten opleveren.

Hoe vaak moet je je website vernieuwen of opfrissen?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag hoe vaak je je website moet vernieuwen of opfrissen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals je doelgroep, je branche, je concurrentie, je budget en je wensen. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Een complete vernieuwing van je website is aan te raden om de 3 tot 5 jaar. Dit is de gemiddelde levensduur van een website, daarna zal het design en de techniek meestal verouderd zijn. Een complete vernieuwing houdt in dat je een nieuw ontwerp, een nieuwe structuur en nieuwe functionaliteiten laat maken voor je website.
  • Een opfrissing van je website is aan te raden om de 6 tot 12 maanden. Dit is een minder ingrijpende aanpassing, waarbij je bijvoorbeeld de inhoud, de kleuren, de afbeeldingen of de lay-out van je website verandert. Een opfrissing houdt je website actueel en aantrekkelijk voor je bezoekers.

Wat zijn de voordelen van een website laten bouwen door Ferencik.nl?

Als je besluit om je website te vernieuwen of op te frissen, kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen of om dit uit te besteden aan een professionele websitebouwer. Het zelf doen kan veel tijd en moeite kosten, zeker als je niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Het uitbesteden aan een websitebouwer kan je veel voordelen opleveren, zoals:

Je bespaart tijd en energie.

Een websitebouwer kan je website snel en goed maken, zodat jij je kunt focussen op je core business.

Je krijgt een professionele en unieke website.

Een websitebouwer kan je website op maat maken, zodat deze perfect aansluit bij je huisstijl, je doelgroep en je doelstellingen.

Je krijgt een gebruiksvriendelijke en goed werkende website.

Een websitebouwer kan je website optimaliseren voor de gebruikerservaring, de snelheid, de veiligheid en de SEO.

Een websitebouwer die je deze voordelen kan bieden, is Ferencik.nl. Ferencik.nl is een webdesign bureau dat gespecialiseerd is in het maken van websites voor het MKB. Ferencik.nl biedt je de volgende diensten aan:

  • Een gratis en vrijblijvend intakegesprek, waarin je je wensen en verwachtingen kunt bespreken.
  • Een professioneel en uniek ontwerp, dat gebaseerd is op je huisstijl en je doelgroep.
  • Een gebruiksvriendelijk en goed werkend CMS, waarmee je zelf je website kunt beheren en aanpassen.
  • Een SEO-vriendelijke en mobielvriendelijke website, die goed scoort in de zoekmachines en op alle apparaten.
  • Een persoonlijke en klantgerichte service, waarbij je altijd contact kunt opnemen voor vragen of ondersteuning.

Wil je meer weten over onze dienstverlening en wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan rond op deze website of neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.