Je website is het online visitekaartje van je bedrijf, maar ook een plek waar je je bezoekers kunt vermaken en informeren. Een leuke en vermakelijke website kan je helpen om je onderscheiden van je concurrenten, je merkidentiteit te versterken en je klantloyaliteit te vergroten. Maar hoe maak je je website leuker en vermakelijker voor je bezoekers? In dit artikel geven we je een aantal tips en voorbeelden van webdesign trends voor 2023 die je kunt toepassen om je website een boost te geven.

Gepubliceerd op: 27-11-2023
webdesign

Wij streven naar krachtig en esthetisch webdesign, waarbij ons creatieve team websites ontwikkelt die visueel aantrekkelijk zijn en perfect aansluiten bij de identiteit van jouw merk.

logo ontwerp

Een krachtig logo vormt de kern van jouw merk, waarbij onze ontwerpers esthetiek overstijgen om indruk te maken op jouw doelgroep.

software oplossingen

Automatisering of geavanceerde functionaliteiten nodig? Wij leveren op maat gemaakte weboplossingen die perfect passen bij jouw onderneming.

Tip 1: Geef je website een nostalgisch tintje met retro beelden en pixel elementen

Een van de webdesign trends voor 2023 is het gebruik van retro beelden en pixel elementen. Deze stijl roept een gevoel van nostalgie op bij je bezoekers, die zich misschien herinneren hoe het internet er vroeger uitzag. Retro beelden en pixel elementen kunnen je website een unieke en speelse uitstraling geven, die past bij je doelgroep en je product of dienst. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een retro logo, een pixel lettertype, een pixel achtergrond of een pixel animatie

Tip 2: Tovert je 404 foutpagina’s om tot minigames

Een andere manier om je website leuker en vermakelijker te maken voor je bezoekers is om je 404 foutpagina’s om te toveren tot minigames. Een 404 foutpagina is een pagina die verschijnt als een bezoeker een URL invoert die niet bestaat of is verwijderd. In plaats van een saaie en frustrerende boodschap te tonen, kun je je bezoekers verrassen en vermaken met een minigame die ze kunnen spelen terwijl ze terugkeren naar je website. Een minigame is een klein en eenvoudig spelletje dat snel te laden en te spelen is. Je kunt bijvoorbeeld een minigame maken die gerelateerd is aan je product of dienst, je huisstijl of je doelgroep.

Tip 3: Voeg korte video’s toe die waarde bieden

Een derde tip om je website leuker en vermakelijker te maken voor je bezoekers is om korte video’s toe te voegen die waarde bieden. Video’s zijn een krachtig medium om je boodschap over te brengen, je bezoekers te boeien en je conversies te verhogen. Je kunt korte video’s gebruiken om je product of dienst te demonstreren, je klanten te laten zien hoe je hun problemen kunt oplossen, je expertise te delen of je persoonlijkheid te tonen. Korte video’s zijn ideaal voor je website, omdat ze snel te laden en te bekijken zijn, en je bezoekers niet te veel afleiden van je hoofddoel.

Hoe kan Ferencik Webdesign je helpen?

Als je je website leuker en vermakelijker wilt maken voor je bezoekers, maar je weet niet hoe je dat moet doen, dan kan Ferencik Webdesign je helpen. Ferencik Webdesign is een professioneel en creatief webdesign bureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van websites die aansluiten bij je doelgroep, je doelstellingen en je budget.

Ferencik Webdesign kan je helpen om je website te voorzien van retro beelden en pixel elementen, 404 foutpagina’s met minigames, korte video’s die waarde bieden en nog veel meer. Neem vandaag nog contact op met Ferencik Webdesign via onze website en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.