Duidelijk uitgelegd

Wat kost het om een website met CMS te laten bouwen in Zwanenburg?

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om een website met CMS te laten bouwen in Zwanenburg? Het laten maken van een website kan variëren van een relatief bescheiden investering tot een aanzienlijke uitgave, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en doelstellingen. In deze gids nemen we je mee door de diverse aspecten van de kosten, zonder te focussen op zelfbouw met website builders.

Aanzienlijke verschillen in kosten

Net als in het Wilde Westen van de websitebouw kunnen de kosten aanzienlijk verschillen. Het is niet alleen een kwestie van prijs, maar ook van de kwaliteit en functionaliteiten die je krijgt voor je investering. Bij het laten bouwen van een website met CMS zijn er diverse factoren die de kosten bepalen:

waarin zitten die verschillen dan?

De diverse kosten van websiteontwikkeling

 • Wel of Geen CMS:
  Een Content Management Systeem (CMS) stelt je in staat om zelf content te beheren. Dit is handig voor bedrijven die regelmatig hun website willen updaten. De prijs hangt af van de complexiteit van het CMS en de gewenste functionaliteiten.
 • Aantal Pagina’s:
  Het aantal pagina’s op je website heeft invloed op de kosten. Een uitgebreide website met veel pagina’s vergt meer ontwikkelingstijd dan een eenvoudige site.
 • Standaard Template of Maatwerk:
  Kies je voor een standaard template of ga je voor maatwerk? Maatwerk biedt een uniek design en specifieke functionaliteiten, maar brengt ook hogere kosten met zich mee.
 • Gewenste Functionaliteiten:
  De specifieke functionaliteiten die je op je website wilt integreren, zoals een contactformulier, e-commerce mogelijkheden of andere interactieve elementen, beïnvloeden de kosten.
 • Koppelingen met Externe Systemen:
  Als je website moet integreren met externe systemen, zoals CRM-software of een betaalgateway, kunnen de kosten toenemen.
 • Uurtarief van de Websitebouwer:
  Het tarief van de websitebouwer speelt een cruciale rol. Ervaren professionals met expertise vragen doorgaans een hoger uurtarief.

Responsiviteit: Vanzelfsprekend

Een responsive website is een absolute must in een tijd waarin het merendeel van de bevolking internet opent via smartphones. Hierbij past de website zich automatisch aan aan verschillende schermformaten. Bij het ontvangen van een offerte is het belangrijk om te verzekeren dat responsive design is inbegrepen, zodat je website op alle apparaten goed functioneert.

Maandelijkse kosten en onderhoud

Naast de initiële ontwikkelingskosten zijn er maandelijkse uitgaven voor hosting en domeinnaamregistratie. De snelheid en service van de hostingprovider zijn van invloed op de prestaties van je website, wat zowel door zoekmachines als gebruikers wordt gewaardeerd.

Onderhoud is ook een doorlopende kost. Websites moeten worden bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste webstandaarden en beveiligingseisen. Het maandelijkse onderhoudsbedrag hangt af van de omvang en complexiteit van je website.

Kostenoverzicht: Wat kun je werwachten?

 1. Standaard CMS Website:
  Vanaf €1.500 - Een gebruiksvriendelijke website met een CMS, ideaal voor bedrijven die zelf content willen beheren.
 2. Maatwerk Website:
  Tot €5.000 - Een uniek webdesign met specifieke functionaliteiten en een langere levensduur.
 3. Uitgebreid Maatwerk:
  Variabel - Voor bedrijven die streven naar volledig maatwerk met geavanceerde functionaliteiten

Conclusie: Investeren in online succes

Nu je inzicht hebt in de diverse kosten van het laten bouwen van een website met CMS, begrijp je dat investeren in online aanwezigheid de sleutel is tot succes. Een professionele website is niet alleen een visitekaartje, maar een essentieel instrument voor groei en zichtbaarheid in Zwanenburg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Wij staan klaar om een website te creëren die past bij jouw visie en doelen.

vrijblijvend contact opnemen