Noordwijk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, bekend om zijn kust, duinen en bloembollenvelden. Maar Noordwijk is ook een aantrekkelijke locatie voor ondernemers, die profiteren van de goede bereikbaarheid, de aanwezigheid van kennisinstellingen en de levendige sfeer. Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk in Noordwijk gevestigd? En hoe ziet het ondernemersklimaat eruit?

Website laten bouwen Noordwijk

Wil je een website laten bouwen in Noordwijk? Lees dan dit artikel en ontdek de voordelen van een professionele website voor je bedrijf of organisatie.

webdesign

Wij streven naar krachtig en esthetisch webdesign, waarbij ons creatieve team websites ontwikkelt die visueel aantrekkelijk zijn en perfect aansluiten bij de identiteit van jouw merk.

Waarom jQuery nog steeds relevant is in 2023

Ontdek waarom jQuery nog steeds een waardevolle tool is voor webontwikkeling in 2023 en hoe u het kunt gebruiken voor uw projecten.

Aantal bedrijven in Noordwijk

Volgens de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2023* 6.625 bedrijven in Noordwijk1. Dit is een stijging van 439 bedrijven ten opzichte van 2019, toen er 6.186 bedrijven waren2. Noordwijk heeft dus een groeiend aantal ondernemingen, die werkgelegenheid en economische activiteit genereren.

De meeste bedrijven in Noordwijk behoren tot de sector zakelijke dienstverlening, gevolgd door handel en horeca, en gezondheids- en welzijnszorg. Dit zijn ook de sectoren die de meeste banen bieden in Noordwijk. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven actief in de landbouw, bosbouw en visserij, de nijverheid en energie, en de cultuur, recreatie en overige diensten1.

Noordwijk is ook de thuisbasis van enkele grote en bekende bedrijven, zoals het European Space Research and Technology Centre (ESTEC), het grootste centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, en Hotels van Oranje, een luxe hotel- en congrescomplex aan de boulevard. Ook zijn er veel innovatieve en creatieve bedrijven in Noordwijk, die zich richten op sectoren als duurzaamheid, technologie, toerisme en wellness.

Ondernemersklimaat in Noordwijk

Noordwijk heeft een gunstig ondernemersklimaat, dat wordt gekenmerkt door een goede infrastructuur, een hoogopgeleide bevolking, een divers en dynamisch aanbod van bedrijven, en een actieve samenwerking tussen ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek. Noordwijk biedt verschillende faciliteiten en ondersteuning voor ondernemers, zoals bedrijventerreinen, bedrijfsverzamelgebouwen, starterscentra, netwerkbijeenkomsten, subsidies en advies.

Noordwijk is ook onderdeel van de Economische Agenda Duin- en Bollenstreek, een samenwerkingsverband van zes gemeenten in de regio, die zich inzetten voor het versterken van de economische vitaliteit en het vestigingsklimaat. De Economische Agenda richt zich op vier speerpunten: Greenport, Space, Toerisme en Health.

Noordwijk is dus een gemeente met veel ondernemerschap, innovatie en groei. Het is een aantrekkelijke plek voor zowel bestaande als nieuwe bedrijven, die kunnen profiteren van de vele kansen en mogelijkheden die Noordwijk te bieden heeft.

Waarom een website laten bouwen in Noordwijk?

Zoals je hebt gelezen, zijn er veel bedrijven in Noordwijk die actief zijn in verschillende sectoren. Dit betekent dat er ook veel concurrentie is, zowel op lokaal als op regionaal en nationaal niveau. Hoe kun je je als ondernemer onderscheiden van je concurrenten en je doelgroep bereiken? Een van de beste manieren om dat te doen is door een website te laten bouwen in Noordwijk.

Een website is je online visitekaartje, je uithangbord en je verkoopkanaal. Met een website kun je je bedrijf presenteren, je producten of diensten aanbieden, je klanten informeren en overtuigen, en je omzet verhogen. Een website is ook een effectief middel om je vindbaarheid te vergroten, je naamsbekendheid te versterken en je reputatie te verbeteren.

Een website is dus essentieel voor elke ondernemer, ook als je je vooral richt op de lokale markt. Want ook je potentiële klanten in Noordwijk en omgeving zoeken online naar informatie, oplossingen en aanbieders. Als je geen website hebt, loop je het risico dat je niet wordt gevonden, dat je kansen mist en dat je achterblijft bij je concurrenten. Een website laten bouwen in Noordwijk is daarom een slimme investering, die zich snel zal terugverdienen.