Wat gaat het worden

Zelf bouwen of laten bouwen, nu kunt u beslissen

Als u een eigen bedrijf heeft, weet u hoe belangrijk het is om een goede website te hebben. Een website is uw online visitekaartje, uw uithangbord, uw verkoopkanaal. Een website kan u helpen om uw naamsbekendheid te vergroten, uw klanten te informeren, uw producten of diensten te promoten, en uw omzet te verhogen. Maar hoe komt u aan een goede website? Moet u een website voor uw bedrijf laten bouwen door een professional, of kunt u een website zelf bouwen met behulp van een online platform of een softwarepakket? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van beide opties bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Gepubliceerd op: 29-11-2023
webdesign

Wij streven naar krachtig en esthetisch webdesign, waarbij ons creatieve team websites ontwikkelt die visueel aantrekkelijk zijn en perfect aansluiten bij de identiteit van jouw merk.

webshop

Van e-commerce tot op maat gemaakte web-applicaties, bouwen wij krachtige online platforms die indruk maken en de gebruikerservaring optimaliseren.

logo ontwerp

Een krachtig logo vormt de kern van jouw merk, waarbij onze ontwerpers esthetiek overstijgen om indruk te maken op jouw doelgroep.

Een website voor uw bedrijf laten bouwen

Een website voor uw bedrijf laten bouwen door een professional, zoals Ferencik webdesign, heeft een aantal voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Kwaliteit: Een professionele webbouwer heeft de kennis, de ervaring en de vaardigheden om een website te bouwen die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Een professionele website ziet er niet alleen mooi en professioneel uit, maar is ook gebruiksvriendelijk, snel, veilig, en compatibel met alle apparaten en browsers. Een professionele website heeft ook een goede conversie, wat betekent dat de website bezoekers omzet in klanten.
  • SEO: Een professionele webbouwer weet hoe hij een website moet optimaliseren voor zoekmachines, zodat uw website beter gevonden wordt door potentiële klanten. Een professionele website heeft een goede structuur, een duidelijke navigatie, een relevante en unieke inhoud, een passende metatitel en metabeschrijving, en een correct gebruik van zoekwoorden, links, afbeeldingen, en andere elementen die de vindbaarheid en de ranking van uw website verbeteren.
  • Ondersteuning: Een professionele webbouwer biedt u ook ondersteuning na de oplevering van uw website. U kunt altijd op hem terugvallen als u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot uw website. Een professionele webbouwer zorgt er ook voor dat uw website up-to-date, veilig en functioneel blijft, door regelmatig onderhoud, updates en backups uit te voeren.

Een website zelf bouwen

Een website zelf bouwen met behulp van een online platform of een softwarepakket, zoals Wix, Squarespace of WordPress, heeft ook een aantal voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Kosten: Een website zelf bouwen is meestal goedkoper dan een website laten bouwen door een professional. U hoeft immers geen webbouwer te betalen voor zijn diensten. U betaalt alleen voor het gebruik van het platform of het pakket, wat vaak een vast bedrag per maand of per jaar is. U kunt ook besparen op de kosten van hosting, domeinnaam, en SSL-certificaat, die soms inbegrepen zijn in het platform of het pakket.
  • Controle: Een website zelf bouwen geeft u meer controle over het ontwerp, de inhoud en de functionaliteit van uw website. U kunt zelf kiezen uit een groot aantal sjablonen, thema’s, kleuren, lettertypen, afbeeldingen, en andere elementen om uw website vorm te geven. U kunt ook zelf de inhoud van uw website aanpassen, toevoegen of verwijderen, zonder afhankelijk te zijn van een webbouwer. U kunt ook zelf de functionaliteit van uw website uitbreiden, door gebruik te maken van plugins, widgets, apps, en andere tools die beschikbaar zijn op het platform of het pakket.

De nadelen van een website zelf bouwen

Een website zelf bouwen heeft echter ook een aantal nadelen, die u in overweging moet nemen voordat u deze optie kiest. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Tijd: Een website zelf bouwen kost veel tijd, die u misschien liever besteedt aan het uitoefenen van uw bedrijf en het verdienen van geld. U moet immers zelf uitzoeken hoe het platform of het pakket werkt, hoe u uw website kunt ontwerpen, hoe u uw website kunt vullen met inhoud, hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines, enz. U moet ook zelf zorgen voor het onderhoud, de updates en de backups van uw website, wat ook tijd en moeite kost.
  • Complexiteit: Een website zelf bouwen kan ook complex en frustrerend zijn, vooral als u geen of weinig ervaring heeft met webontwikkeling. U kunt te maken krijgen met technische problemen, foutmeldingen, compatibiliteitsproblemen, beveiligingsproblemen, en andere uitdagingen die uw website kunnen verstoren of beschadigen. U kunt ook beperkt worden door de mogelijkheden en de beperkingen van het platform of het pakket, die misschien niet voldoen aan uw wensen of verwachtingen.
  • Kwaliteit: Een website zelf bouwen kan ook ten koste gaan van de kwaliteit van uw website, die misschien niet zo goed is als die van een professionele website. Een zelfgebouwde website kan er soms wel leuk uitzien, maar niet altijd de juiste conversie hebben. Een zelfgebouwde website kan ook niet altijd de juiste SEO-optimalisatie hebben, waardoor uw website minder goed gevonden wordt door potentiële klanten. Een zelfgebouwde website kan ook minder gebruiksvriendelijk, snel, veilig, en compatibel zijn dan een professionele website.

Conclusie

Het is dus goed mogelijk om zelf een website te bouwen voor uw bedrijf, maar dit heeft ook een aantal nadelen die u niet moet onderschatten. Het zelf bouwen van een website kost veel tijd, kan complex en frustrerend zijn, en kan de kwaliteit van uw website verminderen. Het laten bouwen van een website door een professional, zoals Ferencik webdesign, heeft daarentegen veel voordelen die u kunnen helpen om uw online succes te vergroten. Een professionele website heeft een hoge kwaliteit, een goede SEO-optimalisatie, en een goede conversie. Een professionele webbouwer biedt u ook ondersteuning en onderhoud voor uw website. Een professionele website verdient zichzelf weer terug.

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen om meer te weten te komen over een website voor uw bedrijf laten bouwen of een website zelf bouwen. Als u meer hulp nodig heeft met uw webprojecten, kunt u contact met ons opnemen via https://ferencik.nl/contact.

Wij van Ferencik webdesign zijn gespecialiseerd in het bouwen van professionele en gebruiksvriendelijke websites. Wij helpen u graag om uw online aanwezigheid te verbeteren en uw doelgroep te bereiken.

Vrijblijvend contact aanvragen